Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kansas City Fed Başkanı Esther George, piyasadaki volatilitenin ABD ekonomisini etkileyip etkilemeyeceğini söylemek için çok erken ve her bir politika toplantısı Fed’in faiz oranlarını artırmaya başlaması için canlı bir opsiyon” diye konuştu.

George, Wyoming, Jackson Hole’den Bloomberg Televizyonu’na verdiği röportajda, “Bu noktada ben ekonominin yönünü değiştirebilecek bir şey görmedim. Merkez bankacılarının yıllık toplantısı Jackson Hole’de gerçekleşecek ve Perşembe akşamı başlayacak. George, “Şimdiden önce faiz artırımı değerlendirmeleri için imkan olduğunu düşünüyordum. Ancak Komite’nin düşünceleri neler bekleyip göreceğiz” ifadesini kullandı.

Merkez bankası 2006’dan bu yana ilk kez faiz oranlarını artırmaya hazırlanırken, Çin’de ekonomik büyümenin yavaşladığı endişesi hisse senedi piyasasında yaşanan volatiliteyi tetikledi. Pek çok yatırımcı, FOMC’un 16-17 Eylül’deki toplantısında faizleri artıracağı yönündeki beklentileri düşürdü.

George, "Zaman zaman volatilite görmeyi beklememiz gereken bir periyottayız. Bir belirsizlik dönemindeyiz. Çin ve küresel büyüme ile ilgili sorular var. Bunun para politikası için ne anlama geldiği bence net değil. Bu bir komplikasyon ve takip ediyoruz. Dolayısıyla Fed, Eylül toplantısında koşulların nasıl göründüğüne bakmak zorunda kalacak" dedi.