Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, rahatlama rallisinin tüm küresel piyasalara yayılması ve ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte beklenenden daha hızlı büyümesinin ardından, 2009'dan bu yana en hızlı iki günlük artışını gerçekleştirmeye yöneldi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Çarşamba günü hisselerin toplam değerinden 2.2 trilyon dolar silen ve gösterge endeksi düzeltme durumuna sokan son dört yılın en büyük altı günlük düşüşünü durdurmasının ardından, yüzde 1.9 daha yükseldi. New York Fed Başkanı William Dudley'den gelen güvercin tonlu yorumlar ve iyileşen ekonomik veriler, Çin'in devalüasyona gitmesi ile tetiklenen küresel satış dalgasının ardından olumsuza dönen beklentileri tersine çevirdi.

1,978.96 puandaki S&P 500 Endeksi yüzde 6'lık iki günlük yükselişe doğru yöneldi ve bu, altı yılı aşkın süre önce başlayan boğa piyasasından bu yana en büyük iki günlük yükselişi işaret ediyor. Dow Jones Endeksi 284.57 puan ya da yüzde 1.8 yükselerek 16,664.72 puana çıktı ve bu endeks de 2009'dan bu yana en hızlı iki günlük yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Nasdaq Bileşik Endeksi ise New York saati ile 14:19'da yüzde 1.9 yukarıdaydı.

Boston'da LPL Financial Corp. şef ekonomi stratejisti John Canally, "Geri çekilme oldu ve şimdi GSYİH ve Fed gibi şeylere odaklanacağız" dedi ve "Düzetmede olduğunuz zaman, bu eğlenceli değildir, ancak çıktığınızda, ne sorunlar olduğuna yeniden odaklanabilirsiniz" şeklinde görüş bildirdi.

(21:50'de güncellendi)