Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

ABD'de askıda konuıt satışları Temmuz ayında da yükselerek son yedi ayın altısında yukarı yönde hareket etti ve bu durum, konut sektöründeki ivmenin sürdüğünü işaret ediyor.

Askıda konut satışları Temmuz ayında, Haziran ayındaki revize edilmiş rakamla yüzde 1.7 düştükten sonra, yüzde 0.5 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre artışın yüzde 1 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

İstikrarlı istihdam artışı ve halen oldukça ucuz olan borçlanma maliyetleri, hanehalkı bilançolarının iyileşmesini sağlıyor ve bu durum Amerikalıların büyük çaplı alımlar yapması konusunda güven duymasına yardımcı oluyor. Ücretlerde daha büyük bir artış ve bunun yanında daralan kiralama piyasası konut sektöründeki artışa daha fazla destek olabilirdi.

New York'ta UBS Securities LLC ekonomisti Sam Coffin, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Ücretlerin hızlı ya da yavaş ivmelenmesi ve istihdamdaki seyir, bunlar yaardımcı oluyor," dedi ve "Bu yılın başında gördüğümüz hızlı artışlar olmayabilir, ancak halen artış görmeliyiz" şeklinde görüş bildirdi.