Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15.40'ta güncellendi)

Dolar euro karşısında Avrupa ve ABD hisse senetleri endeks vadelilerinin, satış dalgasındaki toparlanmayı sürdürmede başarısız olmasıyla haftalık yükselişini azaltıyor

Dolar, Cuma günkü düşüşle bile, yen ve Kanada doları hariç G-10 para birimlerinin tümü karşısında bu hafta yükseliş gösterdi. Çin’in en büyük ticaret ortağı olma özelliği taşıyan Yeni Zelanda ve Avustralya’nın para birimleri bu hafta muadilleri arasında düşüşlere öncülük etti.

Dolar haftalık kazancını yüzde 1’e düşürerek yüzde 0.2 geriledi ve New York saati ile 06.54’te 1.1269 dolardan işlem gördü. Bu, hala 17 Temmuz’dan bu yana kaydettiği en büyük kazanç. Dolar Cuma günü yen karşısında 21 Ağustos’tan bu yana yüzde 0.9’a düşürdüğü gerilemesini derinleştirerek yüzde 0.1 geriledi ve 120.90 yen oldu.

Frankfurt’taki Commerzbank AG Esther Reichelt, “Euro hali hazırdaki gergin piyasa durumundan yararlanıyor. Çin piyasa sarsıntısını takiben, Eylül ayı faiz tahminlerine bağlı olarak oldukça değer kaybetmişti. Fakat artık elimizde doların lehine cesaret verici datalar bulunuyor” dedi.

(15.40'ta güncellendi)