Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:00'de güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri,  Jackson Hole'da toplanan Fed yetkililerinden gelen açıklamalar ve yatırımcıların son derece hareketli başlayan haftayı değerlendirmeye almaları ile birlikye yükselirken, ve hisse senetleri değer kaybetti.

Hisse senetleri bu hafta kayıp ve kazanç bölgeleri arasına dalgalandı ve piyasanın yatırımcı beklentilerindeki ani değişikliklere duyarlı olduğunu işaret etti. 

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, dün 2009'da boğa piyasasının başlamasından bu yana en büyük iki günlük yükselişini göstermesi ile birlikte geriledi. Petrol de, dün New York'ta yüzde 10 değer kazandıktan sonra kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalı bir seyir izledi.

Dusseldorf, Almanya'da Meriten Investment Management GmbH varlık tahisisi ve fon yönetimi müdürü Gunther Westen, "Son ralli dikkate alındığında, biraz konsolidasyon görmemiz gerek," dedi ve "Piyasalarda halen emniyetsizlik var, yatırımcılar halen yaralarını sarmaya çalışıyor ve ne kadar değiştiğini anlamak için ortamı analiz ediyor. Fed halen piyasalarda etkili oluyor. Bu yüzden toparlanma süreci yavaş olacak" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi New York saati ile 09:48'de yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi Perşembe günü yüzde 3.5 yükseldikten sonra yüzde 0.5 geriledi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 5 baz puan düşerek yüzde 2.14'e indi.

Jackson Hole, Wyoming'de bir araya gelen Fed yetkilileri 2006'dan bu yana yapacakları ilk faiz artırımının zamanlamasını değerlediriyor. Piyasalar dün, ABD'de ekonomik büyümenin beklenenden daha iyi çıkmasının ardında  sıçrama yapdı.

(17:00'de güncellendi)