Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, küresel rallinin hız kazanması ve ABD ekonomisinin ikinci çeyrek dönemde beklentilerden hızlı büyümesi ile yükselişi 3. güne taşıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 09.01’de 129.32 puana geldi.  Haftaya ikinci günlük yüzde 5.1’lik bir düşüş ile başlayan endeks, geri kalan üç günde ralli yaptı. Vadeli kontratlar Çin piyasalarının toparlanmaya devam edeceğine işaret etti, FTSE China A50 Endeksi’nde kontratlar yüzde 2.3 yükseldi ve Hang Seng China Enterprises Endeksi’ndeki kontratlar yüzde 1.8 artış gösterdi.

Perşembe günü açıklanan veri ABD’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının yıllık bazda yüzde 3.7 yükseldiğini gösterdi. Veri, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tüm tahminlerini aştı. Öte yandan ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

First NZ Capital Ltd. stratejistlerinden Chris Green, “Veri, ABD ekonomisinin ivme kazandığı hikayesine zemin sağladı. Şu an baktığımız dünyada bu, bir tür rahatlama. Bir çeşit istikrar kazanmış gibi görünüyoruz ve insanlar ABD ekonomisindeki güce odaklanıyor” dedi.