Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, rallinin 6 ayın en volatil işlemlerinde düşüşe dönmesi ile Haziran ayından bu yana en büyük haftalık kaybı kaydetmeye hazırlanıyor.

ABD tahvilleri hafta başında yükseliş göstererek 10 yıl vadeli ABD tahvil faizini yüzde 2’nin altına itti. Yatırımcılar hafta başında hisse senetlerinin düşmesi ile güvenli varlık arayışına girmişlerdi. ABD tahvilleri, hisse senetlerinin hafta ortasında toparlanma göstermesi ve ABD’de dayanıklı tüketim malları ve büyüme verilerinin beklentilerden güçlü gelmesi ile geriledi.

Taype’deki Mirae Asset Global Investments fon yöneticilerinden Will Tseng, “Şimdi riskli varlık alım vakti” dedi. Tseng, hafta başındaki ABD Hazine tahviline yönelme stratejisini bıraktığını ve gelişen piyasa tahvili ve yüksek getirili tahvil alımı yaptığını belirtti.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi Londra saati ile 06.48’de yüzde 2.17 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 98 14/32 seviyesinde.

Tahvil faizi bu hafta 14 baz puan yükseldi. 2 yıl vadeli tahvil faizi ile 10 yıl vadeli tahvil faizi arasındaki fark 149 baz puana genişledi. Bu fark 21 Ağustos’ta 142 baz puan seviyesindeydi.