Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pazartesi günü yatırımcılar panik halinde dolanırken piyasaya karşı yönde büyük bir iddiada bulunan 36 yaşındaki günlük işlem yapan Japon bir trader, dip seviyeyi neredeyse mükemmel bir zamanlamayla yakaladı ve 40,000 Twitter takipçisine an be an aktardı. Trader 34 milyon dolarla ayrıldığını iddia ediyor.

Finans piyasalarının bu hafta yoldan çıkmasıyla çoğu insan tedbirli adımlar atmaya başladı, bazıları da donakaldı, fakat 36 yaşındaki günlük işlemci bunlardan biri değildi.  

Trader, Salı günü verdiği röportajda, “Diğer insanlar paniklediği zaman ben en iyi performansımı gösteririm” dedi. Trader hırsızlık veya gasptan dolayı endişelendiği için gerçek isminin kullanılmamasını istedi. İddiasını desteklemek için de online aracılık açıklamalarıyla işlemlerini saniyesi saniyesine yayınladı.

Trader, Ağustosun ortasından beri Nikkei 225 Stock Average vadelilerinde düşüşe geçecekleri iddiasıyla açık satışa gidiyordu. Pazartesi günü piyasa kapanışında 13 milyon dolarlık kar önünde duruyordu. Pozisyonunu güçlendirmeyi sürdürdü ve gece geç saatlerde New York’taki gerileme ile karı ikiye katlandı.

Kutlama yapmak yerine işlem yapmaya devam etti. Nihayet Salı günü kazançlarını aldığında şu Tweet’i attı: “Bu, efsanevi işlemimin ardından sonu” dedi.