Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, yatırımcıların para para politikası yapıcılarının hafta sonu bir araya geldiği toplantıyı değerlendirmesi ile gerileyerek Mayıs 2012’den bu yana en büyük aylık kaybı genişletiyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek Tokyo saati ile 09.06’da 130.26 puana indi. Endeks Ağustos ayında yüzde 8.3’lük bir düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri yüzde 1.1 geriledi.

Fischer, Jackson Hole’de yaptığı konuşmada, “Enflasyon beklentilerindeki belirgin istikrar dikkate alındığında, enflasyonu aşağı çeken güçler yok oldukça enflasyonun yukarı hareket edeceğine inanmak için iyi neden bulunuyor” dedi. Fischer, önceden hazırlanmış olan konuşmasında, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 16-17 Eylül’deki toplantısında politikayı sıkılaştırmaya başlayıp başlamayacağı konusunda net bir sinyal vermedi.

Sydney’deki AMP Capital Investors Ltd. dinamik varlık dağılımı müdürü Nader Naimi, “Volatilitenin devam ettiğini göreceğiz. Fed, piyasa volatilitesinin farkında ve piyasa kargaşasında faiz artıracaklarını düşünmezsiniz. Ancak aynı zamanda ABD’den gelen veriler sürpriz bir şekilde dirençli ve güçlü geliyor. Durum Fed için çok zor” dedi.

Traderlar, Fed’in faizi gelecek ay artıracağına yönelik beklentilerini yüzde 38’e çıkardı. 26 Ağustos bu ihtimal yüzde 24 seviyesinden fiyatlanıyordu. Faiz artırımının Ekim ayında geleceğine yönelik olasılık yüzde 49 olarak görülüyor.