Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin’in menkul kıymet regülatörü, konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere göre, aracı kurumlardan ülkenin piyasa kurtarma fonuna 100 milyar yuan (15.7 milyar dolar) katkıda bulunarak ve hisse geri alımlarını artırarak hisse senedi fiyatlarına desteği hızlandırmalarını istedi.

Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu (CSRC), 50 aracı kurum temsilcisi ile Cumartesi günü yapılan toplantıda kurtarma fonu katkıları ile ilgili talimat verdi. Toplantıya CSRC’nin Başkanı Xiao Gang da katıldı. Konu ile ilgili bilgi veren yetkililer toplantının kamuya açık olmaması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemedi. Aynı kaynaklara göre regülatör, aracı kurumlardan total piyasa değerlerinin yüzde 10’u kadar hisse geri alımı yapmalarını istedi.

Çin, hisse senedi piyasası kurtarma programını 27 Ağustos’ta yeniden canlandırdı. Hükümetin geçtiğimiz hafta başında piyasaya müdahalede bulunmaması 1996’dan bu yana görülen en büyük iki günlük satış dalgasına yol açmıştı. Politika yapıcılar bu hafta yapılacak ve Başkan Xi Jinping’in de katılacağı geçit töreni öncesinde hisse senetlerini desteklemeye çalışıyor.

Şanghay Bileşik Endeksi yerel saat ile 10.28’de yüzde 2.8 geriledi.