Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16.35'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcılar faiz oranlarının gidişatıyla ilgili ipuçları için Fed’in yorumlarını değerlendirirken 4 yıl içerisindeki en kötü ayını geçirmeye hazırlanıyor. Öte yandan Çin’in piyasayı destekleme kabiliyetine olan güven azalıyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Ağustos’ta beklentinin üstünde bir hızda artış gösteren Euro Bölgesi’nin enflasyon oranını gösteren verinin ardından erken saatlerdeki yüzde 0.7 kadar gerilemesini azaltarak, yüzde 0.3 düştü ve Londra saati ile 13.30’da 362.35 puana geldi. Londra piyasalarının resmi tatil sebebiyle kapalı oluşu ile birlikte el değiştiren hisselerin hacmi bugün, 30 günlük ortalamanın üçte ikisi altında seyretti.

Almanya Eppstein’deki MPPM EK’den Guillermo Hernandez Sampere, “Jackson Hole’dan hala açık bir mesaj yok, bu mesajı bütün piyasa bekliyor. Çin’deki sarsıntıdan kaynaklanan belirsizliğin henüz sona ermediği görülüyor. Yüksek volatilitenin yarattığı endişe yatırımcıları piyasa dışında tutuyor. İngiliz meslektaşlarımızın ofiste olmadığı gerçeği de hareketliliği etkiliyor” ifadesinde bulundu.

Stoxx 600 Endeksi Ağustos’ta yüzde 8.6 geriledi. Küresel hisse senetlerinin toplam değeri, Çin ekonomisinin daha önce düşünüldüğünden daha kötü durumda olabileceği endişesinin yatırımcıda küresel büyümenin ABD faiz artırımı ile başa çıkamayacağı kaygılarını şiddetlendirmesi ile Ağustos ayında 5 trilyon doların üzerinde eridi.

(16.35'te güncellendi)