Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar tahvilleri ve para birimleri içindeki en büyük büyük toparlanma, petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen, Rus yatırımcıları, bu varlıklarda satışa hazırlıyor.

Rublede geçen hafta gerçekleşen yüzde 5.7’lik ralliyi sadece Ukrayna grivnası geride bırakırken, Rus tahvillerindeki yükseliş, beş yıl vadeli tahvil faizlerinin üç günde 51 baz puan düşerek yüzde 11.88’e gerilemesi ile birlikte, bu ayki kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Moskovada’ki  Kapital Asset Management’tan Andres Vallejo, Cuma günü telefonla yaptığı açıklamada, “Piyasalardaki baskı yalnızca artış gösteriyor” dedi ve faiz yüzde 11.25’e düşerse, OFZ olarak bilinen yerel tahvillerde açığa satmak için hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yatırımcı kuşkusu, Rusya’yı 2009 yılından bu yana yaşanan en kötü resesyondan kurtarmak için Ocak ayından bu yana 6 yüzde puanlık indirimin ardından, merkez bankasının faizi indirmek için daha da imkanı olduğu şüphelerinin altını çizdi.

St. Petersburg'da TKB Investment Partners sabit getirili varlık yönetimi müdürü Igor Kozak, "Faizlerin yüzde 11'in altına inme ihtimali düşük," dedi ve "Muhtemelen bu sadece geçici bir hareket olur ve yakın zamanda, petrolde düşüşün yeniden başlaması ile birlikte, yeni bir satış dalgası göreceğiz" yorumunda bulundu.