Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, açılış öncesi işlemlerde Ağustos’ta yaşanan kargaşanın ayın son gününde de süreceği sinyali vermesi ile düşüş gösteriyor.

Standard & Poor’s 500 Endeksi’ndeki e-mini kontratları yüzde 0.8 gerileyerek New York saati ile 06.34’te 1,973 seviyesine geldi. Dow Jones Industrial Average Endeksi’nde vadeliler yüzde 0.8 geriledi. Nasdaq 100 vadelileri yüzde 0.7 düşüş kaydetti.

Fed’in faiz oranlarını Eylül’de artıracağı ihtimali, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer’in Jakcson Hole yaptığı konuşmanın ardından yükseldi. Fischer, Jackson Hole’de yaptığı konuşmada, “Enflasyon beklentilerindeki belirgin istikrar dikkate alındığında, enflasyonu aşağı çeken güçler yok oldukça enflasyonun yukarı hareket edeceğine inanmak için iyi neden bulunuyor” dedi. Fischer, önceden hazırlanmış olan konuşmasında, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) 16-17 Eylül’deki toplantısında politikayı sıkılaştırmaya başlayıp başlamayacağı konusunda net bir sinyal vermedi.

Londra’daki RMG Wealth Management baş yatırım yetkilisi Stewart Richardson, “Finans piyasaları kırılgan. Ekonomik koşulların iyileşme göstermemesi ve hatta gelecek yıl muhtemelen kötüleşecek olması ile birlikte son iki haftada görülen volatilite ve stres kötüleşerek tekrarlanacaktır” dedi.

S&P 500, Mayıs 2012’den bu yana en büyük aylık kaybı göstermeye hazırlanıyor. Endeks volatilitenin artması ile birlikte bu ay yüzde 5.5’lik bir düşüşe ilerliyor.