Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(10.40'ta güncellendi)

Çin hisseleri, hükümetin hisseleri desteklemek için gerçekleştirdiği müdahalenin başarısız olacağı endişesinin artmasıyla ve resmi imalat sanayi göstergesinin 3 yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösteren verinin ardından 2008’den bu yana en büyük iki aylık düşüşü genişletti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.2 gerileyerek günü 3,166.62 puan ile tamamladı ve erken saatlerdeki yüzde 4.8’lik kaybı azalttı. Endeks, Temmuz’da yüzde 14 gerilemesinin ardından geçtiğimiz ay yüzde 12 düşüş kaydetti. Resmi Satın Alma Yöneticileri Endeksi Ağustos ayında 49.7 seviyesinde gerçekleşti. PMI, Temmuz ayında 50 seviyesindeydi. 50’nin altındaki sayılar daralmaya işaret ediyor.

JK Life Insurance fon yöneticilerinden Wu Kan, “İmalat endeksi, ekonominin hala dip seviye arayışı sürecinde olduğunu gösteriyor. Piyasanın yakın zamanda ivmelenmesi düşük bir ihtimal” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi, devlet destekli fonların hisse alımlarını öğleden sonra yaptığı varsayımları ile Pazartesi günü üst üste 3. seansta da günün en yükseğine yakın seviyeden kapanış yaptı. Çin, bu hafta yapılacak II. Dünya Savaşı zaferi resmi geçit töreni öncesinde hisse senedi piyasasını desteklemek istiyor. Çin piyasaları Perşembe ve Cuma günü kapalı olacak.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.2 geriledi. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.3 düştü. Hang Seng Endeksi yüzde 0.6 aşağı hareketlendi.

(10.40'ta güncellendi)