Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi

İpek Grubu'na yönelik MASAK operasyon başlattı. Polis, holding merkezinde arama yapıyor.

MASAK'ın dört sayfalık bir arama emriyle baskınları başlattığı ifade ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi. İpek'in birkaç gün önce yurtdışına çıktığı belirlendi.

Soruşturmanın terörün finansmanı, suç örgütü kurmak ve yönetmek kapsamında yapıldığı öğrenildi. İpek Grubu'na yönelik soruşturmanın daha çok maden şirketleriyle ilgili olduğu ve gözaltı kararı sayısının artabileceği belirtildi. Grubun yurtdışına yaptığı para transferleri de mercek altına alındı. Şirketin İstanbul'daki birimlerinde herhangi bir gelişme yaşanmıyor.

İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR

Mali şubeye ait ekipler, holding'in Ankara'da bulunan merkez binasında 23 şirketinde ve İpek Üniversitesi'nde arama başlattı.


AKIN İPEK'İN EVİ ARANIYOR

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

Aramalarda şirketlerindeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Koza- İpek Holding'e ait para transferleri de mercek altına alındı. Aramalar Koza-İpek Holding'in yönetim katında devam ediyor

GRUBUN FAALİYET ALANLARI VE HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ

Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor. Grup bünyesinde Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.

-Habertürk-