Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Turkcell'in New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmesinin 15. yıldönümü dolayısıyla geldiği New York'ta Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Terzioğlu, bu yıl cirolarının yüzde 6 ile 9 arasında artmasını, FAVÖK marjlarının da yüzde 31-32 arasında gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

Türkiye'nin New York Borsası NYSE'ye kote tek şirketi olmasının Turkcell için önemine vurgu yapan Terzioğlu, "Ancak 15 yıldır tek kalmak üzüntü verici, NYSE gibi dünyanın önemli borsalarına kote olan şirket sayımızı artırmamız lazım" diye konuştu.

Ekonomide artan riskler karşısında ne gibi önlemler aldıklarına dair soruya Terzioğlu, "Şirket olarak riskleri değerlendiriyoruz, özellikle kur ve faiz riskini hedge ediyor, sınırlandırıyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanıyoruz ve o alanlara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Zor zamanlar, kriz zamanları yatırım yapma zamanıdır" yanıtını verdi.

Turkcell olarak müşterilerine en iyi hizmeti vermek için en iyi altyapı yatırımlarını yapmaya devam edeceklerini söyleyen Terzioğlu, borsaya açılmak isteyen firmalara da tavsiyelerde bulundu.

Terzioğlu, "Türkiye'nin büyüme potansiyelinin çok olduğunun farkındayım, markalarımızı uluslararası hale getirmenin tam zamanı, bunun için de uluslararası finansal piyasalara açılmamız lazım" diye konuştu.