Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen gerileyerek, dolar karşısında bir haftanın en büyük yükselişinden düşüş gösteriyor. Japonya hisseleri, iki günlük kaybın ardından ralli yaparken, yatırımcılar dikkatlerini Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verisine çevirdi.

Yen 16 önemli para biriminin tümü karşısında zayıfladı. Döviz kuru volatilite göstergesi 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yen, hisse senetlerindeki gerilemenin ve yavaşlayan küresel büyüme görünümünün Fed’in faiz artıracağı beklentilerini zayıflattığı Salı günündeki güçlü seviyesinden düşüş gösterdi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.7 değer kaybederek Tokyo saati ile 12.39’da 120.23 yenden işlem gördü. Yen Salı günü yüzde 1.6 güçlenerek 119.37 yene gelmiş ve 24 Ağustos’tan bu yana en büyük artışı kaydetmişti. Yen euro karşısında yüzde 0.4 gerileyerek 135.64 yen oldu.

Tokyo’daki Money Square Japan Inc. kıdemli analistlerinden Nagayuki Yamagishi, “Hisselerdeki gerileme, son dönemdeki düşük seviyeye ulaşılmasından bu yana gevşedi. Dolar-yende son dönemdeki satış da düzeltmeye gidiyor” dedi.

Japonya’da Nikkei 225 Stock Average yüzde 1.5 kadar yükseldi. Endeks geçtiğimiz iki günde yüzde 5.1 gerilemişti.

JPMorgan Chase & Co.’nun göstergesine göre G7 para birimlerinde fiyat dalgalanması beklentileri yüzde 10.83 ile 2 Nisan’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Gösterge Ağustos ayı ortasında yüzde 9.10 seviyesindeydi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler istihdamın Ağustos ayından 200,000’den falz artış gösterdiği tahmininde bulunuyor. İşsizliğin yüzde 5.2 ile 7 yılın en düşük seviyesinde kalması bekleniyor.