Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvili analistleri, gelecek yıl satış dalgası görüleceğine yönelik tahminlerini düşürüyor. Tahvil faizleri, traderların neredeyse hiç enflasyon beklemediklerini gösteriyor.

Bloomberg’in gerçekleştirdiği ankete göre ekonomistler, 10 yıl vadeli ABD gösterge tahvil faizleri 2016 yılı sonunda yüzde 3.10 seviyesine yükselecek. Tahvil faizi Çarşamba günü yüzde 2.15 seviyesinde seyrediyor. Temmuz ayında bu beklenti faizin yüzde 3.30 seviyesine yükseleceğine işaret ediyordu.

Başa baş oran adı verilen bir tahvil piyasası göstergesi, traderların yıllık enflasyonun gelecek iki yılda ortalama yüzde 0.3 yükselmesini beklediklerini gösteriyor. Veri Nisan ayındaki yüzde 1.5 seviyesinden gerileme kaydetti. Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Salı günü yaptığı değerlendirmede, “Enflasyon ve küresel büyüme ile ilgili belirsizlik, faiz artırımının kademeli olmasını doğruluyor” dedi. Fed bir sonraki toplantısını 16-17 Eylül’de yapacak.

Tokyo’daki Mizuho Asset Management kıdemli yatırımcıların Yusuke Ito, “Fed’in faizi bu ay artırmasına yönelik biraz ihtimal var. Bu ekonomiye bir yük olacak. Enflasyon beklentilerini, tahmini büyümeyi zayıflatacak. Bu da bizim için faydalı olacak. Biz uzun vadeli tahvillere ağırlık veriyoruz” dedi

10 yıl vadeli tahvil faizi Londra saati ile 06.22’de yatay bir seyir izledi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 98 5/8 seviyesinde.