Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk hisse senetleri Ağustos ayında darbe almış olabilir anca Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş.’nin hisseleri yerel ve küresel denklerini geride bırakıyor ki bu durum Bank of America Corp. (BofA) ve Duet Asset Management Ltd.’nin Ülker hisselerine karşı koyamamasına neden oluyor.

Kek ve bisküvi üreticisi anca Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. geçtiğimiz ay yüzde 16 yükseliş göstererek gösterge hisse senedi endeksindeki en iyi performansı gösterdi. Gösterge endeks 24 Ağustos’ta ayı piyasasına düşmüştü.

Hisse senedi Salı günü bile yukarı seviyede tutunarak yüzde 2 değer kazanırken, Borsa İstanbul 100 Endeksi Koza İpek Grubu’na yapılan operasyonun ardından gerileme gösterdi.

Duet dahil olmak üzere analist ve yatırımcıların, Ülker’in revize edilmiş iş modelini çekici bulması ile hissedeki ralli devam edebilir. Türk hisseleri geçtiğimiz ay yüzde 5.9 geriledi.

Dubai’deki Bank of America Merrill Lynch analistlerinden Andrew Smith, “Ülker, Türk tüketici sektöründe büyüme ve değerin eb önemli etmenlerinden bir olmayı sürdürüyor. Hisse senedinde pozitifiz. İkinci yarı yılın hacmin ve marjinlerin artması ile güçlü geçmesini bekliyoruz” dedi.

Bloomberg News