Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri dün, küresel hisse senetlerindekis atış dalgasının yatışması ile birlikte, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin bu yılın en keskin düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından ralli yaptı.

Önceki günkü satış dalgasının ardından, teknoloji şirketlerinin hisse senetleri, Apple Inc. ve Microsoft Corp.'un yüzde 3.6'nın üzerinde prim yapmasının desteği ile, yükselişlere öncülük etti. H&R Block Inc., hisse geri alım planını açıklaması sonrası yüzde 7.5 sıçradı. McDonald’s Corp. ve Home Depot Inc. en az yüzde 2.7 yükseldi. ABD havayolu şirketlerini kapsayan endeks yedi ayı aşkın sürenin en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Enerji hisse senetleri, kazanç ve kayıp bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra yukarıda kapayan ham petrol fiyatları ile birlikte, kayıplarını geri aldı.

Seansın kapanışına doğru son dakikalarda gelen alımlar, S&P 500 Endeksi'nin yüzde 1.8 yükselerek günü 1,948.86 puandan kapamasına sebep oldu. Endeks önceki iki seansta toplam yüzde 3.8 düştükten sonra dün seansın en yüksek seviyesinden kapandı. Hisse senetleri seansın başında yükseldi ve ardından, öğleden sonra petrol fiyatlarındaki yükselişlere bağlı olarak yukarı yönde hareket etmeden önce, kazançlarının yarıya yakınını geri verdi. Dow Jones Endeksi 293.03 puan ya da yüzde 1.8 yükselerek 16,351.38 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2.5 yükseldi.

Williams Capital Group LP baş hisse senedi traderı Stephen Carl, "Çin önümüzdeki birkaç gün kapalı olacak ve bu piyasadan gelecebilecek negatif etkiler olmayacak. Bu hoş bir rahatlama," dedi ve "Fed'in potansiyel fazi artırımı yeniden ön plana çıkacak ve piyasadaki son volatilite ve denizaşırı gelişmeler ile birlikte, insanlar faiz artırımının ne zaman olacağı konusunda fazla emin olamayacak" şeklinde görüş bildirdi.