Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır yükselirken, çinko yükselişini 5. güne taşıyor. Çin piyasaları iki günlük tatil dolayısıyla kapalı ve yatırımcılar Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Pekin’de 2. Dünya Savaşı’nın bitişinin 70. yılını törenle kutlayacak olan Çin, piyasaları gelecek haftaya kadar kapattı. Dünyanın en büyük tüketicisinden yeni bir piyasa hamlesi veya bir veri gelmemesiyle işlem hacminin her zamankinden az olduğu ifade ediliyor. Londra Metal Borsası’nda Hong Kong saati ile 13.00’de, önceki üç günde görülen 2,955 partiye kıyasla sadece 420 parti bakır işlem gördü.

CMC Markets Asia Pacific Pty baş piyasa stratejisti Ric Spooner, “Çin piyasaları kapalı bu yüzden ABD işsizlik verilerini beklemek gerekiyor dedi. Özel bir araştırma Çarşamba günü,ABD hisseleri kazançlarını tetikleyerek, şirketlerin Ağustos’ta bir önceki aya kıyasla daha çok personel aldıklarını gösteriyor.

Bakır, 14 Ağustos’tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanarak ton başına yüzde 0.5 ile ton başına 5,146.50 dolara geldi. Çinko Çarşamba gününü neredeyse 3 ayda en yüksek seviyede kapatmasının ardından yükseldi. Nikel ve kurşun artarken, kalay ve alüminyum yatay seyretti.