Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya tahvilleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin yapacağı basın toplantısını beklemeleri ile iki günlük yükselişi sonlandırıyor. Yatırımcılar Draghi’nin konuşmasında teşvikin artırılıcağına dair ipuçları arayacak.

AMB varlık alım programına Mart ayında başlamıştı. Programın başlamasının ardından Euro Bölgesi’nde tahvil faizleri rekor düşük seviyelere inmişti. Politika yapıcılar aylık 60 milyar euro (67 milyar dolarlık) alımların en az Eylül 2016’ya kadar süreceği taahhüdü verse de bazı yatırımcılar planın uzatılabileceği spekülasyonu yapıyor.

Frankfurt’taki SEB AB kıdemli stratejistlerinden Marius Daheim, “Enflasyon oranları son dönemde hayal kırıklığı yarattı ve bu böyle devam edebilir. AMB yatırımcıyı politikanın devam edeceği konusunda ikna etmeye çalışacak” dedi.

 10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi Londra saati ile 09.26’da yüzde 0.79 seviyesinde yatay bir seyir izledi. Faiz geçtiğimiz iki günde 2 baz puan gerilemişti. Faiz yüzde 1 Eylül’de 0.82 ile 17 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Ağustos 2025 vadeli yüzde 1 faizli tahvilin fiyatı 101.98 seviyesinde.