Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Euro Bölgesi’nde ekonomik toparlanma ivme kazanırken, Fransa bölgenin en büyük 4 ekonomisi arasında güçlük çeken tek ülke olma özelliği gösteriyor.

Londra merkezli Markit Economics’in hazırladığı ve hem imalat sanayi hem de hizmet sektörünün göstergesi olan Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) beklenmedik bir şekilde 53.9 seviyesinden Ağustos ayında 54.3’e yükseldi. Gösterge böylece Mayıs 2011’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve ekonomistlerin 54.1 seviyesindeki beklentilerini aştı. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Avrupa ekonomisinin canlandığına yönelik güven, özellikle Yunanistan’ın üçüncü kurtarma paketini kazanmasının ardından gelişme gösterdi. Ancak öte yandan Çin’deki ekonomik yavaşlama ve finans piyasalarındaki çalkantı büyüme üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Perşembe günü yeni ekonomik tahminlerini sunacak.

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar Temmuz'da yüzde 0.4 arttı. Almanya'da Ağustos'ta bileşik PMI verisi 55 oldu, beklenti 53,6 seviyesindeydi.

İngiltere'de hizmet PMI verisi ağustos'ta 55,6 oldu, beklenti 57,4 seviyesindeydi.