Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvikleri artıracağını açıklamasının yarattığı iyimser havanın, Cuma günkü istihdam verileri öncesi azalması ile birlikte önceki kapanış seviyesi yakınında günü tamamladı. Dow Jones Endeksi yaklaşık 200 puanlık kazancını geri verdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1 yükselişle günü 1,951.09 puandan tamamladı. Endeks yüzde 1.3'lük gün içi kazancını geri verdi.

Solaris Asset Management idari direktörü Tim Ghriskey, "Yalnızca istihdam verilerine yaklaşmakta olduğumuzdan değil, aynı zamanda uzun haftasonunun da yaklaşmasından dolayı temkinli bir hava var," dedi ve "Draghi temkinlipiyasaya biraz yardımcı oldu, ancak şimdi insanlar, mutlak bir şekilde, yarını bekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

New York'ta Federated Investors Inc. şef hisse senedi stratejisti Phil Orlando, "Draghi tüm doğru şeyleri söyledi ve diğer olumlu nokta, iki gün tatil nedeniyle kapalı olan Çin piyasalarının düşmemesiydi," dedi ve "Asıl büyük gün yarın. Tarım dışı istihdam açıklanacak. Bu Fed toplantısı öncesi son önemli veri" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bugün yaptığı açıklamada, zayıf küresel görünümünün banka yetkililerinin 2017 dahil büyüme tahminlerini düşürmeye sevk etmesinin ardından, Euro Bölgesi ülkelerinin tahvillerinin daha fazla satın alınması ile parasal gevşemenin genişletileceğini kaydetti.

(23:15'te güncellendi)