Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD’nin aylık istihdam verisinin açıklanması öncesinde geriliyor. Bölgesel gösterge endeks, enerji ve tüketici hisselerinin değer kaybetmesi ile 7. haftalık düşüşe hazırlanıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 1.2 gerileyerek Hong Kong saati ile12.30’da 124.64 puana geldi. Endeks, bu hafta yüzde 4.9 geriledi ve 4 yılın en uzun süreli haftalık düşüş dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Endeks Nisan ayında ulaştığı 7 yılın en yüksek seviyesinden yüzde 20’den fazla aşağıda seyrediyor.

ABD hisseleri New York’ta Perşembe günü öğleden sonra kazançları azalttı. Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) teşviki ile ilgili iyimserlik, dikkatlerin Cuma günü açıklanacak istihdam verisi ile ilgili endişelere yoğunlaşmasını sağladı. İstihdam verisi Fed’in faiz politikası ile ilgili ipuçları verebilir.

AMP Capital Investors Ltd. stratejisti Shane Oliver, “Önümüzdeki birkaç ay hisse senetleri için sert geçebilir. Çin ve Fed ile ilgili endişeler bir süre devam edecektir. Dip seviyeyi gördüğümüzü söylemek için erken” dedi.