Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15.55'de güncellendi)

Hisse senedi piyasaları, geçtiğimiz ayki devalüasyonun ardından Çin’in yavaşlamaya girdiği endişeleriyle tetiklenen volatiliteyi üzerinden atmakta başarısız oldu. Yatırımcıların küresel ekonomi için olan teminat arayışı Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) gelen değerlendirmeler ile biraz mola almış olsa da, iyimserlik Fed ile ilgili tedirginlik ile dağıldı. 

Londra’daki Barclays Plc varlık yönetim birimi yatırım stratejileri başkanı William Hobbs, “Piyasalar dünya ekonomisi beklentileri ve Fed faiz artışının bu bağlamda ne anlama gelebileceği ile alakalı olarak gergin. ABD, gelişen piyasalardan gelen uyuşmazlığı gidermeye yardımcı olacak mı? ABD hala uyum sağlamaya çalışıyor fakat küresel büyümeyi beslemede tek başına yetersiz kalıyor” dedi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, dört hafta içerisindeki üçüncü haftalık düşüşüne hazırlanarak Londra saati ile 1.37’de yüzde 1.9 düştü. İşsizlik oranının 2008 yılından bu yana en düşük seviyeye geldiğini gösteren ABD tarım dışı istihdam raporu, 16-17 Eylül’de gerçekleşecek FED toplantısı öncesinde son önemli veri göstergesi niteliğinde.

(15.55'de güncellendi)