Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Glencore Plc, hisselerinin Pazartesi günü yüzde 29 değer kaybı ile rekor düşük seviyeye inmesinin ardından Londra işlemlerinde toparlanma gösteriyor. Şirket hisselerindeki düşüşte, borç yükünün emtia fiyatlarındaki uzun süreli bir gerilemeye dayanamayacağı endişesi etkili oldu.

İsviçreli emtia tedarikçisi ve madencilik şirketi, yüzde 9.7 kadar yükseldi. Şirket hisseleri, yüzde 6.9 değerlenerek yerel saat ile 08.29’da 73.36 peniden işlem gördü.

Hisse senedi bu yıl hala yüzde 75 aşağıda seyrediyor, bu da hisseyi İngiltere’nin gösterge endeksinde en kötü performansı gösteren haline getiriyor.

Glencore, Çin öncülüğündeki yavaşlamanın petrolden kömür ve bakıra emtia fiyatlarını vurmasıyla zarar gördü. Şirketin milyarder CEO’su Ivan Glasenberg, varlık satışları, şirket temettüsünün rafa kaldırılması ve 2.5 milyar dolarlık hisse satışını içeren 10 milyar dolarlık bir borç indirim planı üzerinde çalışıyor.

Jefferies LLC analistlerinden Chris LaFemina, “Glencore şu an varlık satışları veya sermaye enjeksiyonu yoluyla bilanço tablosunu güçlendirme baskısı altında ve zaman çok önemli. Şirket uygun kaldıraçları şimdi çekebilirse Glencore hisselerinde değer var. Ancak riskler bet bir şekilde çok yüksek” dedi.