Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 30 Eylül Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın amcası Aziz Gülbaran'ın Fatih Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

- Hollanda Büyükelçisi Kees Cornelis Van Rij, Almanya Büyükelçisi Martin Erdamann ve AB temsilcisi Hansjörg Haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu sunacak.

(İstanbul/13.01/Ankara/17.15/17.45/18.15)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD'de

- "BM Dünya İnsani Zirvesi" konusundaki yüksek düzeyli etkinliğe katılacak Davutoğlu, BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

- Filistin bayrağının BM merkezlerine çekilmesi törenine ve "Göç-Sürdürülebilir Kalkınma" konusundaki üst düzeyli toplantıya iştirak edecek Davutoğlu, temaslarını tamamlayarak ABD'den ayrılacak.

(New York)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yılı ve teknopark açılışına katılacak, daha sonra STK temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Tokat/10.30/14.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İklim Değişikliği ve Hava Yönetim Koordinasyon Kurulu toplantısında bulunacak.

(Ankara/14.00)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye Enerji Vakfı tarafından düzenlenecek "Elektrik Perakende Satış Sektörünün Geleceği" sempozyumuna iştirak edecek.

(İstanbul/09.00)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısı ile Samsun Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı ve partisinin aday tanıtım toplantısına katılacak.

(Samsun/15.00/17.00)

5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin sosyal medya ekibi tarafından düzenlenen facebook canlı yayın etkinliğine katılacak.

(Ankara/20.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mina'da 769 hacının ölümüne, 934'ünün yaralanmasına neden olan izdiham faciasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Mekke)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 311 darbe karşıtının "İsmailiyye'deki mahkemeler kompleksini ateşe vermesi" suçlamasıyla açılan davanın duruşması yapılacak.

(Kahire)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA