Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, enflasyon verisinin ardından üç günden bu yana ilk kez zayıflıyor. Euro Bölgesi’nin enflasyonu Eylül ayından 6 aydan bu yana ilk kez beklenmedik şekilde negatife döndü. Böylece Avrupa Merkez Bankası (AMB) üzerindeki parasal genişlemeyi artırma baskısı yoğunlaştı.

Avrupa Birliği istatistik kurumunun Çarşamba günü Lüksemburg’ta açıkladığı öncü veriye göre 19 üyeli Euro Bölgesi’nde tüketici fiyatları, bir yıl önceye göre yüzde 0.1 geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler enflasyonun sıfır seviyesinde geleceğini öngörmüştü. Bölgede işsizlik Ağustos ayında yüzde 11 seviyesinde değişiklik göstermedi.

Londra’daki Rabobank International kıdemli Döviz stratejisti Jane Foley, “Enflasyon geriledi ve bu olumlu bir senaryo değil. Bu durum AMB’nin aksiyona geçeceği algısını besleyecek” dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.2 gerileyerek Londra saati ile 10.26’da 1.1228 dolardan işlem gördü ve Haziran ayı sonundan bu yana gösterdiği yükselişi yüzde 0.7’ye düşürdü. Dolar yen karşısında yüzde 0.4 artış ile 120.20 yen oldu.