Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co. (Pimco) yöneticilerinden Tony Crescenzi’ye göre finans piyasası volatilitesi, yatırımcıların Fed’in aksiyon almasını beklemeleri ile yükseldi. Crescenzi, politika yapıcıların faiz artırım sinyali verdiklerini ancak gerçekleştirmede başarısız olduklarını ifade etti.

Crescenzi, “Fed yetkililerinin faiz oranını sıfıra yakın seviyeden muhtemelen bu yıl artıracakları sinyali vermeleri ile birlikte yatırımcılar politika değişikliğinin önünde yer almak için pozisyon aldı” dedi.

Crescenzi, “Bekleme oyunu varlık sınıflarında dalgalanma yarattı, doları ve kısa vadeli tahvil faizlerini yukarı itti. Diğer taraftan emtia fiyatlarının aşağı yönelmesine neden oldu, gelişen piyasalar olumsuz etkilendi, yatırımcıların kredi marjlarını genişletmelerine sebep verdi ve Çin’in yuanı sürpriz bir şekilde devalüe etmesine katkı sağladı” değerlendirmesi yaptı.

Piyasa volatilitesinin hayali bir faiz artırımından kaynaklandığını belirten Crescenzi, “Faiz artışı gerçekleşmemiş olsa da Fed, Pavlovcu bir yanıt sağladı, piyasaların bu düşünceyle sarsılmasına neden oldu ve küresel finans piyasalarında kayda değer bir dizi olayın gelişimi teşvik etti.