Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, dünya genelinde hisse senetlerindeki toparlanmayı yansıtarak yükseliş gösteriyor. Traderlar, hisselerinin 2011 yılından bu yana en kötü çeyrek dönemli kaybı azaltması ile biraz rahatlıyor.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, 5 günlük düşüşü Salı günü sonlandırmasının ardından yüzde 1.2 yükselerek New York saati ile 09.33’te 1,907.02 puana geldi. Endeks 5 günlük düşüş döneminde yüzde 4.3 gerileyerek Eylül ayının en büyük kaybını vermişti. Dow Jones Industrial Average Endeksi güne yüzde 0.50 yükselişle 16 bin 130 puandan başladı.

National Alliance Capital Markets uluslararası sabit getiri müdürü Andrew Brenner, “Bu, 4 yılın en kötü çeyreği oldu. ABD ekonomisinin doğru yolda olduğunu düşünüyorum ve hisse senedi piyasaları geri dönerek güçlü bir son çeyrek geçirecektir” dedi.

Fed’in faiz politikası ile ilgili karışık mesajlar gelmesi ile birlikte Çin’deki yavaşlama ile ilgili endişeler gösterge endeksi 2011’den bu yana en kötü çeyrek dönemi kaydetme yoluna soktu. S&P 500 Salı günü itibarıyla Haziran sonundan bu yana yüzde 8.7 geriledi ve şu an 4 yıldan bu yana ilk kez üst üste çeyrek dönemlik düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Enerji ve ham madde şirketleri üçüncü çeyrek dönemin en kötü performans gösterenleri oldu. Bu şirketlerin hisseleri, Çin’deki yavaşlamanın emtia talebini zayıflatacağı ve küresel büyümeyi aşağı çekeceği endişeleri ile yüzde 19’dan fazla değer kaybetti. 3 çeyrekte yaşanan düşüşler küresel hisse senetlerinin değerinden yaklaşık 11 trilyon dolar götürdü.