Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Fed'in faiz kararı vermeden önce dikkat ettiği önemli göstergelerden biri olan tarım dışı istihdam verisi öncesi yatırımcıların beklemede kalması ile birlikte fazla değişmedi.

Hisse senetleri, 2011'den bu yana en kötü çeyrek dönemini geçirdikten sonra ivme kazanmakta zorluk çekiyor. Seansın sonuna doğru ham madde ve sağlık-bakım hisselerine gelen alışlar, Standard & Poor's 500 (S&P 500) ve Nasdaq Bileşik Endeksi'ndeki en az yüzde 1 olan kayıpların silinmesine yardımcı oldu. S&P 500 Endeksi üst üste üç gün yükseldi ve Temmuz'dan bu yana bu uzunlukta bir seriyi iki kez gerçekleştirebildi.

S&P 500 Endeksi, Çarşamba günkü yüzde 1.9'luk sıçramasının ardından, dün yüzde 0.2 yükselerek 1,923.82 puandan kapandı. Dow Jones Endeksi 12.69 puan ya da yüzde 0.1 düşüşle günü 16,272.01 puandan tamamladı. Nasdsq Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Russell 200 Endeksi yüzde 0.3 geriledi. ABD Borsalarında dün yaklaşık 7.5 milyar hisse el değiştirdi. Bu üç aylık ortalamanın yüzde 3.3 üzerinde.

New York'ta Miller Tabak & Co LLC hisse senedi stratejisti Matt Maley, "Dünkü (önceki gün) büyük rallinin ardınan, sanırım insanlar oturup ne olduğunu görmek istiyor," dedi ve "Yarın (bugün) istihdam verileri var. Bu kötü Eylüllerin ardından tabanlar genellikle Ekim ayında gelir. İnsanlar, durum biraz daha açığa çıkana kadar oturacak ve biraz daha uzun beklemede kalacak" şeklinde görüş bildirdi.