Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., “Fed’in geçtiğimiz ay faiz oranlarını sabit tutma kararı almasının volatiliteyi yatıştırmada büyük bir etki göstermemesinin ardından piyasalar şu an 2015’te gerçekleştirilecek bir faiz artırımına hazır” değerlendirmesi yaptı.

Londra’daki Goldman Sachs makro piyasalar ve piyasa araştırma müdür Francesco Garzarelli, “Fed’in finans piyasalarını istikrarlaştırmak için harekete geçmesi beklenebilir” dedi. Merkez bankasının Eylül ayında aldığı karar yatırımcılarda kafa karışıklığı yaratmış ve Çin’deki yavaşlama küresel büyüme ile ilgili endişeleri alevlendirmişti. Üçüncü çeyrek dönemde küresel hisse senetlerinin değeri yaklaşık 11 milyar dolar geriledi.

Garzarelli, Bloomberg Radyosu’nda Karen Moskow ve Bob Moon’a verdiği röportajda, “Piyasa genel anlamda hazır. Aralık ayında faiz artırımı görme ihtimaliniz yüzde yüz değil ancak mantıksal olarak bu durum önümüzdeki birkaç ay olduğunu yansıtıyor ve istihdam verisi farklı bir tablo çizebilir” ifadelerini kullandı.

Ekonomistler, Cuma günü ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak verinin istihdamda Eylül ayında bir ay önceye göre hızlanarak 200,000 artış olduğunu göstermesini bekliyor.