Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.’nun (Pimco) amiral gemisi olan Pimco Total Return Fonu’nda üst üste 29. ayda da sermaye çıkışı yaşandı. Bir zamanlar dünyanın en büyük yatırım fonu müşteri çıkışları ile güçlük çekiyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yatırımcılar, Pimco Total Return Fonu’ndan geçtiğimiz ay 2.3 milyar dolar geri çekti. Firma totalde 1.52 trilyon dolar değerinde bir varlık yönetimi yapıyor. Fondan Ağustos ayında 1.8 milyar dolarlık çıkış yaşanmıştı. Temmuz’da bu miktar 2.5 milyar dolar, Haziran’da 3 milyar dolar seviyesindeydi.  Fondaki varlıklar Nisan 2013’te ulaşılan 293 milyar dolar zirvesinden 95.5 milyar dolara geriledi.

Fonun müşterileri, faiz oranlarını artacağı endişesi, dalgalanan performans ve Bill Gross’un geçtiğimiz yıl aniden şirketten ayrılması ile rekor miktarlarda likiditeyi geri çekti. Apustos ayında yaşanan çıkışlar fonun Ocak 2007’den bu yana ilk kez 100 milyar doların altına inmesine neden oldu.

Şu an Scott Mather, Mark Kiesel ve Mihir Worah tarafından yönetilen fon bu yıl yüzde 0.6 getiri sağladı ve Bloomberg tarafından derlenen verilere göre 1 Ekim itibarıyla muadillerinin yüzde 47’sinden daha iyi performans gösterdi.