Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Volkswagen AG’nin dizel emisyonlarında yaptığı manipülasyonun  Alman endüstrisinin itibarına zarar vermeyeceğine dair güven duyduğunu ifade etti.

Merkel, Pazar günü Deutschlandfunk’a verdiği röportajda, “VW meseleyi hızlı bir şekilde çözmesi gerekiyor. Alman endüstrisi itibarının, bir iş lokasyonu olarak Almanya’ya olan güvenin çok sarsılmadığına inanıyorum. Bu durum Almanya’yı iyi bir iş lokasyonu olarak görmeye devam etmeyeceğimiz anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Şansölyeye Pazartesi günü Hindistan’a yapacağı resmi ziyaret öncesinde VW skandalının etkileri ile ilgili sorular yöneltildi. Merkel, Hindistan ziyaretinde yerel işletme liderleri ile toplantılar da yapacak.

Merkel, Eylül ayındaki ifşaatlardan bu yana çoğunlukla sessiz kalmayı tercih etti. Geçtiğimiz ay otomobil üreticisi Volkwagen’ın emisyon testlerinde hile yapmak amacıyla milyonlarca dizel araca yazılım yüklediği ortaya çıktı.

Merkel, “Bu olumlu olmayan bir dönüm noktası. VW’nin hızlı bir şekilde gerekli şeffaflığı sağlaması ve problemleri çözmesini umuyorum” diye konuştu.