Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomik ve Siyasi gündem - 28 Eylül Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Belçika'da

- Erdoğan, Belçika Kralı Philippe tarafından Kraliyet Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak, Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koyacak, Belçika Şirketler Federasyonu tarafından düzenlenecek yüksek düzeyli iş toplantısına katılacak.

- Federal Parlamento'yu ziyaret edecek Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile ayrı ayrı görüşecek.

- Erdoğan, Egmont Enstitüsündeki konferansta onur konuşmacısı olarak bulunacak, AB Konseyi Başkanı Tusk, AB Komisyonu Başkanı Juncker ve AP Başkanı Schulz tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Brüksel)

2- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni ile Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nin alınışının 30. yıl etkinliklerine katılacak.

(Sivas/11.00-15.00)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Samsun mitingine katılacak. Davutoğlu, Samsun Valiliğini de ziyaret edecek.

(Samsun/17.00/18.30)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Zonguldak'ın Alaplı, Gülüç, Ereğli, Kandilli, Çaycuma, Gökçebey ve Devrek ilçelerinde düzenlenen mitinglere katılacak, Ticaret ve Sanayi Odası, esnaf odaları ve iş adamları dernekleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Zonguldak/10.30-18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl aday tanıtımına katılacak.

(Bingöl/12.30)

2- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti İl Teşkilatının düzenleyeceği kahvaltılı toplantıda basın yayın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, Atatürk Kız Çocuk Yurdunu ziyaretinin ardından Keçiören Belediyesi Dünya Çocuk Günü Programına iştirak edecek.

(Ankara/12.30/14.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rolls Royce'ün TÜBİTAK işbirliğiyle Türkiye'de kuracağı "İleri Üretim Ve Teknoloji Merkezi" İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/19.00)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Global Forum'un açılışında katılımcılara hitap edecek.

(İstanbul/09.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "AK Parti 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı"na katılacak, esnaf ve basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Afyonkarahisar/11.00/13.30/19.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları ile Rusya'nın ülkedeki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Mina'da 769 hacının ölümüne, 934'ünün yaralanmasına neden olan izdiham faciasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Mekke)

4- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Filistin'de Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

6- Fas'ın Suheyrat kentinde Libya krizinin tarafları arasında, BM öncülüğünde yürütülen görüşmelerin tekrar başlaması izlenecek.

(Suheyrat)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 5 ve 10 yıl vadeli 2 tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Din İşleri Yüksek Kuruluna seçilen yeni üyeler için Başbakanlık Konferans Salonunda düzenlenecek göreve başlama törenine katılacak.

(Ankara/10.30)