Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:15'te güncellendi)

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, biyoteknoloji sektörü hisselerine gelen satışlarla birlikte, bu yılın en uzun süreli rallisini daha da genişletmekte zorlanırken, zayıflayan dolar gelişen piyasa hisse senetlerinin Ağutos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkmasına yardımcı oldu. Petrol değer kazandı.

S&P 500 Endeksi, beş gün süren yüzde 5.1'lik rallinin ardından, ilaç fiyatlarına ve şirket karlarına ilişkin endişelerin biyoteknoloji hisselerne satış getirmesi ile birlikte geriledi. DuPont Co. Dow Jones Endeksi'ndeki yükselişe öncülük ederken, enerji hisseleri ham petrol fiyatının varil başına 48 doları aşmasının etkisi ile yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi düşüşünü dördüncü güne taşıdı ve gelişen piyasa hisse senetleri, büyümeye ilişkin endişelerdeki artışa karşın Ağustos ayından bu yana en yüksek kapanışına yöneldi.

Boston'da Fiduciary Trust Co. şef yatırım yetkilisi Michael Mullaney, "Gerçekten art arda beş iyi gün geçirdik, bir miktar geri çekilme görmek şaşırtıcı değil" dedi ve "Muhtemelen birz kısa vadeli yorgunluk işareti" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi, Ağustos ayındaki en düşük seviyeden önce gördüğü zirvelere yüzde 1 kadar yaklaşmasına neden olan beş günlük çıkışını durdurmaya yöneldi. ABD'de zayıf çıkan istihdam, imalat sanayi ve hizmet sektörü veriler dolar üzerinde baskı oluştururken, ucuz paradan faydalanan riskli piyasaların varlıklarını desteklemesi ile birlikte, Fed'in bu ay faiz artırma ihtimali yüzde 10 seviyesine geriedi. Avustralya doları, merkez bankasının faizi rekor düşük seviyede tutma kararının ardından değer kazanırken, Japonya Merkez Bankası iki gün sürecek para poitikası toplantısına başladı. Ekonpmistlerin yaklaşık yaarısı, Japonya Merkez Bankası'nın Ekim sonnda teşviği artırmasını bekliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) gelişen piyasalardaki yavaşlamaya dikkat çekerek, küresel büyüme tahminini düşürdü.

(21:15'te güncellendi)