Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, ABD hisselerindeki artışları takiben yükselişi 5. güne taşıyor. Hisselerdeki yükselişte, küresel merkez bankası politikasının zayıf ekonomik büyüme ile mücadele için genişlemeci kalacağı spekülasyonu etkili oluyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 yükselerek Tokyo saati ile 09.00’da 128.88 puana geldi. Endeks 5 günlük yükselişi yüzde 6.4’e genişletti. Vadeli işlem yapan traderlar, beklentilerden zayıf gelen istihdam verisinin ardından, Fed’in faiz oranlarını 27-28 Ekim’de yapılacak toplantıda artırmasına sadece yüzde 10’luk bir ihtimal veriyor. Bloomberg anketine katılan 36 ekonomistin 17’si Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) ay sonunda ek genişlemeye gideceği tahmininde bulundu.

Sydney’deki Perpetual Ltd. yatırım stratejisi müdürü Matthew Sherwood, “Piyasalar, zayıf verinin Avrupa ve Japonya’daki merkez bankalarına ek teşvik sağlanması konusunda baskı yapacağına inanmayı sürdürüyor. Fed’in ise parasal teşviki geri çekmeyi erteleyeceği düşünülüyor. Bu durum, yatırımcılarda varlık fiyatlarının zayıf büyüme ortamına karşı koyabileceği inancını devam ettiriyor” dedi.