Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Fed’in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutacağı iddialarının riskli varlık talebini artırması ile 2 haftanın en yüksek seviyesine yöneldi. Hisse senetleri iki yılın en büyük beş günlük yükselişini kaydetmeye ilerlerken, para birimleri güçleniyor.

Endonezya hisseleri yüzde 2.6 ralli yaptı, rupiah yatırımcıların ülke varlıklarına geri döndüğü işaretleri ile 2012’den bu yana en büyük artışı gösterdi. Samsung Electronics Co., şirketin hisse geri alımı yapacağı beklentileri ile teknoloji hisselerinde yükselişlere öncülük etti. Largan Precision Co., satışlarının artmasının ardından Taype’de yüzde 8.5 prim yaptı. Filipin ve Vietnam hisseleri en az yüzde 1.5 değer kazandı. Güney Kore vonu 2 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Malezya ringgiti yükselişi ikinci güne taşıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.7 yükselerek Hong Kong saati ile 13.22’de 826.72 puana geldi ve iki haftanın en yüksek seviyesine yöneldi. Eylül ayına ait istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından Fed’in faiz oranlarını bu ay artıracağına yönelik iddialar yüzde 10’un altına geriledi. Franklin Templeton’dan Michael Hasenstab’a göre Meksika ve Malezya para birimlerinde yaşanan gerileme dahil olmak üzer gelişen piyasalarda son dönemde yaşanan satış dalgası, 10 yıllardır görülmemiş yatırım fırsatları açtı. Hasenstab, aykırı iddialarda bulunması ile ünlü.

Kuala Lumpur’daki Phillip Capital Management Bhd. baş yatırım yetkilisi Ang Kok Heng, “Gelişen piyasa varlıkları için görünüm pozitif. Para birimleri dip seviyeleri gördü ve hisse senetleri için olumlu olabilir” dedi.