Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fortress Investment Group LLC, yatırımcılara yaptığı değerlendirmede, “Gelişen piyasalar, 1997’deki Asya krizine rakip olabilecek bir ayı piyasasının başlangıcında” ifadesini kullandı.

Fortress Convex Asia Fund Ltd.’nin Singapur merkezli Baş Yatırım Yetkilisi David Dregde ve fonun yöneticilerinden Nicholas Heaney ve Andy Wong tarafından imzalanan yatırımcı mektubuna göre, gelişen piyasalarda Haziran ayında başlayan satış dalgası, Mart 20172ye kadar sürecek bir kredi daralmasına yol açtı. Fortress, mevcut piyasayı değerlendirmek için geçmiş ekonomik döngüleri rehber olarak kullanıldıklarını belirtti.

Fortress’in 30 Eylül tarihli yatırımcı mektubunda, “Görüşümüz, gelecek daralma döngüsünün başlangıç aşamalarında olduğumuz yönünde ve 1997-1998’e benzer olan bu döngü, küresel dengesizlik kaynaklı olarak gelişen piyasalarda start alıyor” ifadeleri kullanıldı.

Fortress, gelişen piyasalarda sıkıntının yakın olduğunu belirten tek hedge fonu yöneticisi değil. Forum Asset Management’den Ray Bakhramov, gelişen piyasalarda önümüzdeki yıllarda karmaşa yaşanacağını dile getirdi. Bridgewater Associates’dan Ray Dalio, gelişen piyasalarda yaşanan kayıp etkisinin 1980 ve 1990’lardaki krizlerden daha geniş olabileceğini söyledi.