Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

 "Bu milletin birliğine kast eden, bölünmez bütünlüğüne kasteden her şey, her kesim, hepsi kahrolacak. Hiç merak etmeyin" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"7 Haziran'dan sonra 'Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak adına her şeyi yapacağız' dedik. Ne var ki aynı iyi niyeti muhataplarımızdan göremedik. Bütün gayretlerimize rağmen, uzlaşma arayışına girmek yerine, kendi tutumlarında inat ettiler. Dört siyaset ortaya çıktı, 7 Haziran'dan sonra. Biri AK Parti’nin takip etiği birlik, uzlaşma siyaseti, biri CHP’nin takip etiği, izlediği blok siyaseti, biri MHP’nin izlediği, daha doğrusu Bahçeli’nin izlediği, biliyorum MHP'li kardeşlerimiz de bundan memnun değil, Bahçeli'nin 'hayır siyaseti', her şeyi reddeden hayır siyaseti, bir de HDP'nin izlediği terör siyaseti."

Emekli maaşından kesinti yok

Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 primi yüzde 10'a düşürdüklerini anımsatan Davutoğlu, şimdi bu kesintiyi tamamıyla kaldırdıklarını, Bağ-Kur emeklilerinden hiçbir kesinti yapılmayacağını belirterek, böylece Bağ-Kur emeklilerine bin 200 ile 3 bin 700 lira arasında katkı sağlanacağını bildirdi.

Tüm emeklileri TOKİ'den uygun şartlarda konut sahibi yaptıklarını anlatan Davutoğlu, emeklilerin ayda 250 lira taksitle ev sahibi olabileceklerini, aynı imkanın asgari ücretlilere de sağlanacağını söyledi. Davutoğlu, Erzurum'da konut edinme dolayısıyla bazı vatandaşların taleplerinin daha önce kendilerine iletildiğini, gerekli talimatları verdiklerini, bu sorunun vatandaşların talebi doğrultusunda çözüleceğini belirtti.

"Asgari ücreti 5 katına biz çıkardık"

İşçilere yönelik vaatleri de aktaran Ahmet Davutoğlu, bin lira olan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağını söyledi. Asgari ücretin 13 yıl boyunca neden arttırılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Davutoğlu, "13 yıl önce asgari ücret 184 liraydı. Onu bin liraya, 5 mislinden fazlasına çıkaran da biziz. Şimdi de gücümüz yetiyor bin 300 lira yapıyoruz. İnşallah ileride imkanlar arttığında bunu daha da arttıracağız" diye konuştu.

Basit usulde vergilendirilen esnafın 8 bin lira kadar olan kazancının üzerinden hesaplanan verginin alınmayacağını belirten Davutoğlu, asgari geçim indirimi uygulamasının yıllık düzeyde esnaf için de uygulanacağını dile getirdi. Davutoğlu, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağını bildirdi.

Beyannamede fazla fark edilmediğini düşündüğü vaatlerden birine değinen Davutoğlu, "Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde bakın ne yapacağız biliyor musunuz, gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'Ben bir fabrika kurmak istiyorum, 10 esnaf birleştim' ya da 'tek başına'. Biz de ona anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz. Ta ki esnafımız KOBİ olsun, KOBİ'lerimizin işveren olarak güçlü bir şekilde ekonomiye katkıda bulunsun" diye konuştu.

AA