Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Biyoteknoloji sektörü hisse senetlerine dün gelen satış dalgası, Nasdaq Bileşik Endeksi'nin aşağı çekerken, Ağustos ayındaki sert satış döneminden bu yana en yüksek seviyelerine yaklaşan hisse senetleri geri çekildi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, önceki gün Ağustos sonunda yükselişin sona erdiği seviyelere yaklaşmasının ardından, dün beş gün süren rallisini sona erdirdi ve Fed'in geçen ay faiz artırımına gitmekten kaçınmasının ardından başlayan ralli de hızını kaybetti. Nasdaq Biyoteknoloji Endeksi yüzde 3.8 düşerken, enerji ve ham madde şirketlerinin hisse senetleri, yatırımcıların satış dalgası sırasında en fazla darbe almış sektörlere olan ilgisinin sürmesi ile birlikte değer kazandı.

S&P 500 Endeksi, Pazartesi günü iki haftanın en yükseğine çıktıktan sonra, yüzde 0.4 düşüşle dünkü seansı 1,979.92 puandan kapadı. Dow Jones Endeksi 13.76 puan ya da yüzde 0.1 çıkışla günü 16,790.19 puandan tamamladı. DuPont Co., CEO Ellen Krullman'ın emekliye ayrılmayı düşündüğünü açıklamasının ardından  yüzde 7.7 sıçradı ve Dow Jones Endeksi'ne 26 puanlık bir katkıda bulundu. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.7 düştü.

Atlanta'da Ridgeworth Investments kıdemli stratejisti Alan Gayle, "Piyasa son birkaç gündeki güçlü koşusunun ardından soluklanıyor," dedi ve "Benim için önemli olan, piyasanın Ağustos ayındaki düşük seviyeleri denemesi ve buradan bir yükseliş görmemiz" şeklinde görüş bildirdi.