Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

İngiltere'de sanayi üretimi, Ağustos ayında, doğalgaz üretimi ve 2011'den bu yana en iyi ayını geçiren ulaşım ekipmanlarının desteği ile, ekonomistlerin tahmininden daha fazla büyüdü. 

Ulusal İstatistik Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, sanayi üretimi Temmuz ayına göre yüzde 1 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler artışın yüzde 0.3 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyordu. İmalat sanayi ise yüzde 0.5 ile beklenenden hızlı artış gösterdi.

Bu sonuçlar, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklamasından bir gün önce geldi. Politika yapıcılar bu toplantıda borçlanma maliyetlerinin rekor seviyede tutulmaya devam edilmesini bekliyor.

Petrol ve gaz üretimi, Ağustos ayında yüzde 8.7 artarak, geçen yıl Şubat ayından bu yana en büyük aylık büyümeyi gerçekleştirdi. Bu artış, petrol üretimindeki küçük çaplı düşüşü telafi eden doğalgaz talebindeki artıştan kaynaklandı. Artış mevsimsel faktörlere bağlı olarak da gerçekleşti. Özellikle Ağustos ayında görülen üretime ara vermeler bu yıl daha azdı.