Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi biyoteknoloji şirketlerinin hisselerinin sıçrama yapması ve enerji hisselerinin Aralık 2013'ten bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmesinin ardından, Ağustos ayındaki satış dalgasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Gösterge endeks yeniden yükselişin sona erdiği Ağustos ayı sonu seviyelerini test etti. Emtia hisse senetleri, doalrdaki son zayıflamanın düşüşte ciddi darbe alan enerji ve ham madde şirketlerinin hisselerini çekici hale getirmesi ile birlikte yükselişini yedinci güne taşıdı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 yükselişle günü 1,995.83 puandan kapadı ve gün içindeki yüzde 0.2 kaybını geri alarak 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesinden günü tamamladı. Endeks 50 günlük ortalamasının yalnızca bir puan uzağında kaldı. Dow Jones Endeksi 122.10 puan ya da yüzde 0.7 kazançla 19,912.29 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0.9 tırmandı ve 2015 yılı kazancını yüzde 1.2'ye genişletti.

New York'ta Oppenheimer & Co. kurumsal portföy strateji müdürü Andrew Burkly, "Emtia rallisi kendisini önemli bir hikayeye genişletti," dedi ve "Hareket, petrol fiyatlarının 50 doların üzerinde tutunup tutunamayacağına ya da aşırı satım durumundan kaynaklanan bir sıçrama olup olmadığına bakanlardan geldi. Genel anlamda, bu devam eden bir hikaye; emtia merkezli ve enerji şirketleri daha iyi gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.