Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en dalgalı hisse senedi piyasasında volatilite nihayet geriliyor. Bu durum bazıları için Çin hisselerinde alıma geçmenin işareti olabilir ancak Bocom International Holdings Co.’dan Hao Hong’un satın alım yapılmaması için uzun bir neden listesi bulunuyor.

Birincisi, Şanghay Bileşik Endeksi’nin değerlemesi, Haziran ortasından bu yana görülen yüzde 41’lik düşüşe rağmen, uzun vadeli ortalamanın üzerinde seyrediyor. Hong, hükümetin yuanı destekleme çabalarının piyasa likiditesini tüketeceğini ifade etti. Gerileme gösteren hisse senedi hacimleri yatırımcıların toparlanmaya yönelik inancının düşük olduğuna işaret ediyor. Hong, hedefli ekonomik teşvikin boğa piyasasını canlandırmaya yeterli olduğu nosyonunu reddediyor.

Hong, Çin hisselerindeki patlamanın başlangıcı ve zirvesini doğru tahmin eden birkaç kişiden biri olma özelliği taşıyor ve bir kez daha aykırı bir görüş belirtiyor. Çin piyasalarında işlemler bir haftalık tatilin ardından yeniden başladı. Hong, Şanghay Bileşik Endeksi’nin satın alım yapılacak kadar ucuz hale gelmesi öncesinde yüzde 18 gerileyerek 2,500 puana inmesi gerektiğini dile getirdi. Ancak Bloomberg tarafından derlenen 8 başka stratejistin ortama tahminleri yıl sonuna kadar yüzde 12’lik bir ralliye işaret ediyor.

Hong Kong’da bulunan Bocom’ın baş Çin stratejisti Hong, “Dip seviyelerde almak yerine yüksek seviyelerden satmanın hala daha iyi olduğunu düşünüyorum. Hükümet piyasa volatilitesini hafifletmede başarılı oldu ancak hacim de ölüyor” dedi.