Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

HSBC Holdings Plc, Fed’in faiz artırımlarında bazı yatırımcıların beklediği kadar agresif olmayacağını belirterek ABD Hazine tahvil faizleri ile ilgili beklentilerini düşürdü. HSBC, tahvillerin Avrupa Merkez Bankası’nın genişlemeci politikası ve gelişen piyasalardaki yavaşlamadan destek bulacağını ifade etti.

Londra’daki HSBC Holdings Plc sabit getiri araştırmaları müdürü Steven Major, “Fed’in beklenen sıkılaştırmayı gerçekleştireceği konusunda daha az ikna olmuş durumdayız. Tahvil faizlerinin daha düşük olacağı ile ilgili görüşümüz uluslararası bir hikayenin parçası. AMB’nin 2016 sonundan sonra da güvercin kalması ve gelişen piyasalardaki sıkıntıların sürmesi bekleniyor” değerlendirmesi yaptı.

HSBC, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizinin  yıl sonunda yüzde 2.1 olacağını öngördü. HSBC’ye göre tahvil faizi 2016 sonunda yüzde 1.5’e düşecek. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanı tahvil faizinin sırasıyla yüzde 2.45 ve yüzde 3’e yükseleceğine işaret ediyor. Bankanın önceki beklentisi faizlerin yıl sonunda yüzde 2.4 seviyesinde olacağıydı.

Tahvil faizleri, Fed’in gösterge faizi geçtiğimiz ay rekor düşük seviyede tutmasının ardından geriledi.

10 yıl vadeli tahvil faizi 3 baz puan veya 0.03 yüzde puan düşerek Londra saati ile 08.30’da yüzde 2.04 oldu. Faiz 6 Eylül’den bu yana 26 baz puan geriledi. Ağustos 2025 vadeli yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 9/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 2.81 dolar yükselerek 99 21/32’ye geldi. 10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi 2 baz puan düşüş ile yüzde 0.57’ye indi.