Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet, “uzun vadeli büyüme görünümü ile ilgili aşağı yönlü beklentiler, Euro Bölgesi’nde toparlanmaya olumsuz etki ediyor” değerlendirmesi yaptı.

Praet Perşembe günü Almanya Manheim’da yaptığı konuşmada, “Ekonomik ortam, uzun vadeli büyüme ile ilgili kötümserlikle karakterize edilmiş durumda. Döngüsel bir toparlanma gittikçe kök salarken, negatif duruş toparlanmanın güçlenmesini engelliyor, gelecek ile ilgili belirsizlik bugün yatırımların zayıflamasına neden oluyor” diye konuştu.

Frankfurt merkezli merkez bankasının son aylarda zayıf seyreden fiyat baskıları ile mücadele etme girişimleri fiyatları desteklemede başarısız oldu. Bölgenin enflasyonu Eylül ayında 6 aydan bu yana ilk kez beklenmedik şekilde negatife döndü. Fiyatlardaki düşüş büyük oranda enerji maliyetlerinin gerilemesinin bir sonucu olsa da AMB Başkanı Mario Draghi dahil politika yapıcılar gerektiğinde enflasyondan kaçınmak için parasal genişlemeyi artırabilecekleri sinyali verdi.