Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Ekim Perşembe

1- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi ile İsmet Yılmaz Bulvarı ve Köprüsü'nün açılışlarını yapacak ve TOKİ sosyal konutlar temel atma törenine katılacak.

(Sivas/12.30-14.30-16.00)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek.

Davutoğlu, Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret edecek, partisinin Kahramanmaraş mitingine katılacak ve Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen Gençlerle Buluşma etkinliğinde yer alacak.

(Ankara/11.00/Kahramanmaraş/15.30/16.00/19.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova, Gaziemir, Kozağaç, Karabağlar ve Konak'ta seçim çalışması yapacak, partisinin Buca mitinginde konuşacak.

(İzmir/10.10-16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları için bulunduğu Peru'da, OECD ile G20'nin ortaklaşa yürüttüğü Matrah Aşındırma ve Kar Kaydırma Eylem Planı'na ilişkin gelişmeleri paylaşacak.

(Lima)

2- Adalet Bakanı Kenan İpek, Türk Medeni Usul ve İcra İflas Hukukçuları toplantısının açılışına iştirak edecek.

(Antalya/09.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Nitelikli Bilişim Elemanı Yetiştirme Projesi'ne katılacak, fabrika ziyareti yapacak ve AK Parti Gebze Seçim Ofisi açılışını gerçekleştirecek.

(Kocaeli/10.00/12.00/15.30)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi açılış ve temel atma törenine iştirak edecek.

(Denizli/15.30)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Kapıkule'de, tır parkı açılış programına katılacak.

(Edirne/17.30)

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışına katılacak ve tören sırasında e-Nabız Projesi protokolünü imzalanacak.

- İki bakan, Birinci Murat Devlet Hastanesi, Tır Parkı ve Meriç Köprüsü açılışlarını gerçekleştirecek.

(Edirne/14.30-20.00)

- Avcı ayrıca Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Projesi imza törenine katılacak.

(İstanbul/10.30)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sinanpaşa'da toplu temel atma, açılış ve toplu açılış törenine iştirak edecek.

- Şuhut Ulu Camisi açılışı, toplu temel atma ve açılış törenine katılacak Eroğlu, esnaf ziyaretinde bulunacak, AK Parti Gençlik Kollarınca hazırlanan serginin açılışını yapacak, iş adamları ile yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Afyonkarahisar/10.30-19.00)

8- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti 19 Mayıs İlçesi Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak, ilçenin Mahalle Muhtarları Derneğini ziyaret edecek.

(Samsun/14.30-17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

- Rusya'nın Suriye'deki bazı noktalara hava saldırısı düzenlemesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Filistin'de Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok kentinde İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, finansal yatırım araçlarının eylül ayına ilişkin reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA