Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem, ABD ve Avrupa’da para politikasının “normalleşmesi” gerektiğini söyledi ve Fed’in faiz aksiyonlarını nasıl ilettiği konusunda daha net olması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda Hollanda Maliye Bakanlığı görevinde bulunan Dijsselbloem, Perşembe günü Lima’da Bloomberg’e verdiği röportajda, “Herkes bir adım atılmasını beklerken erteleme kararı almak yardımcı olmaz ancak daha fazla beklenti yaratır ve hatta gerçekleştirilmesini daha da zorlaştırır. Soru, ötelemenin yardımcı olup olmadığı ile ilgili” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çarşamba günü yetkilileri uyararak Fed’in faiz oranlarını artırmaya hazırlanması ile birlikte olası istikrarsızlıklara karşı finans sistemlerini korumalarını istedi. IMF, şokların ve politikada atılan yanlış adımların küresel ekonomiyi raydan çıkarma ve hisse senedi piyasasında satış dalgası yaratma riski barındırdığını belirtti.

Dijsselbloem, “Mümkün olduğunca yakın zamanda ekonomi müsaade eder etmez para politikasının normalleştirilmesi taraftarım. Aynı şey Avrupa için de geçerli” diye konuştu.