Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, yatırımcıların hükümetin ekonomiyi büyütmek için daha fazla adım atacağı tahmininde bulunmaları ve Fed'in faiz oranlarını arttırmak için acele etmeyeceğini açıklamasının ardından değer kazandı ve gösterge endeks Nisan ayından bu yana en en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Hong Kong Hang Seng China Enterprises Endeks'i saat 13.01 itibarı ile yüzde 2.8 artışla 10.578.88 punana ulaşarak yükselişini sürdürdü ve haftalık genişlemesini yüzde 9.1'e yükseltti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd.ve PetroChina Co. en az yüzde 4.5'lik artış gösterdi ve bu hafta en az yüzde 12'lik kazanç seviyesine geldi. Hang Seng Endeksi Cuma günü işlem hacminin 30 günün ortalamasının yüzde 47 üzerine çıkması ile birlikte yüzde 1.6 yükselirken, Şanghay Bileşik Endeksi azalan işlem hacmi ile birlikte yüzde 0.8 tırmandı.

JK Life  Insurance  Co.'nun Şangay merkezli fon müdürü Wu Kan ''H hisseleri deniz aşırı piyasalardan, özellikle Amerika'dan gelen işaretleri takip ediyor, bu nedenle dışarıdan gelen haber akışlarına duyarlı" dedi ve "Biliyoruz ki ekonomi iyi gitmiyor, bu yüzden insanlar hükümetin ekonomiyi yeniden canlandırmaya devam etmesini bekliyor" açıklamasını yaptı